5 gedroogde tomaten op olie, in stukjes of reepjes
12 zwarte olijven zonder pit
100 gram koude boter
2 tenen knoflook
1 eetlepels plantaardige olie
Peper en zout
Instructions
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Hak de munt en peterselie fijn. Snijd de olijven in plakjes en de boter in stukjes. Pers de knoflook. Bereid de couscous volgens de beschrijving op de verpakking en meng het met de citroenrasp, olijfolie, bosui, munt, de helft van de peterselie, stukjes tomaat en de zwarte olijven. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit hierin op laag vuur de geperste knoflook. Blus het geheel af met het citroensap en laat voor de helft inkoken. Voeg de stukjes boter toe en laat rustig smelten. Breng op smaak met zout en roer er de rest van de peterselie doorheen.
Stoom de rode poon gaar in circa 3 tot 4 minuten. Maal er verse peper over en schep er een eetlepel botersaus overheen. Serveer met de couscous.